Hallo en leuk je te ontmoeten!

Mijn naam is Jacqueline Smeulders. Geboren, getogen en nog steeds wonend in het prachtige Deurne in Noord-Brabant. Gelukkig getrouwd met de man die ik al op mijn 15e mocht ontmoeten en trotse moeder van 4 fantastische kinderen, die inmiddels volwassen zijn en volop hun eigen weg volgen. Soms dicht bij huis, vaak ook wat verder weg, in binnen-, en buitenland. Zelf houd ik mijn wereldje graag kleiner en dicht bij huis, maar ik geniet met volle teugen van de avonturen die mijn kinderen beleven. Ook mijn man trekt er al jaren op uit met de motor en een tentje, soms alleen, soms met vrienden. Sinds ik mijn angst voor het motorrijden heb overwonnen ga ik af en toe met hem mee. Maar het meest geniet ik toch van eigen huis en haard en de rust en stilte van een heerlijke wandeling in het bos.

Ik wilde graag met kinderen werken buiten de normale schoolsituatie. Dus ging ik de opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk doen. Daar maakte ik voor het eerst kennis met ‘alternatieve’ geneeswijzen. Het boeide me vanaf het eerste moment en nog steeds wil ik er meer en meer over weten en leren. Ook omdat ik vanaf mijn 16e te kampen had met ernstige rugklachten en de artsen niet wisten wat ze er aan konden doen. Het werd uiteindelijk afgedaan met ‘stress’ en ik ‘moest er maar mee leren leven’. Ik was er van overtuigd dat er een andere manier moest zijn om daar mee om te gaan en van de lichamelijke klachten af te komen. Toch vond ik het wel lastig om serieus die zoektocht aan te gaan. Bovendien namen de rugklachten af toen ik eenmaal met de opleiding bezig was. Dus liet ik het even voor wat het was.

De eerste jaren na mijn opleiding heb ik fulltime voor mijn gezin gezorgd. Toen ons gezin compleet was werd ik oppasmoeder bij mij thuis. Heerlijk, zo’n huis vol kinderen! Daarnaast was ik veel bezig met vrijwilligerswerk, vooral gericht op kinderen. Ik was altijd bezig om het anderen naar de zin te maken en dat eiste, wederom, zijn tol: ik kreeg last van migraine. Volgens de huisarts wederom stress-gerelateerd en in zijn ogen was er niets aan te doen. Dankzij een alternatieve methode was er wel wat aan te doen en kwam ik van mijn klachten af. Wederom was mijn interesse gewekt om te gaan zoeken naar het ontstaan van klachten en hoe tot een oplossing te komen. Ik miste echter de rust en de ruimte om er echt mee aan de slag te gaan.

Toen de kinderen eenmaal volwassen waren ontstond die ruimte, maar ik was niet echt op zoek naar invulling daarvan. Totdat ik een artikel las over de MIR-Methode! Het was meteen duidelijk. Dit was waar ik al die jaren op had gewacht! Dit paste bij mij! Wat me vooral aansprak was de eenvoud van de methode en het feit dat je het ZELF doet. Met de MIR-Methode werk je, zonder hulp van anderen, aan het verminderen van je lichamelijke klachten en het loslaten van negatieve emoties. Vol enthousiasme ben ik aan de les-modules begonnen en in september 2014 heb ik mijn MIR-Methode Begeleidster certificaat gehaald.

Dit was waar ik al die jaren op had gewacht! Dit paste bij mij!

In 2015 werd mijn nieuwsgierigheid gewekt voor MNRI®. Een behandelmethode die al vele jaren geleden haar oorsprong vond, maar pas in 2014 in Nederland haar intrede deed. De methode kijkt naar actieve reflexen die onder andere kunnen leiden tot ontwikkelingsvertraging, gedragsuitdagingen, leermoeilijkheden, concentratieproblemen, stress, enzovoorts. Dankzij MNRI® en het integreren van o.a. de ATNR, zit ik sinds 2 jaar met veel plezier en zonder ook maar een greintje angst bij mijn man achter op de motor. Ook voor hem ging daarmee een langgekoesterde wens in vervulling: samen op de motor op vakantie! Inmiddels heb ik van deze methode al meerdere modules gevolgd en blijf ik het fascinerend vinden hoe ons lichaam ‘werkt’, wat het allemaal (onbewust) doet om ons veilig te houden.

Vanuit die fascinatie voor het lichaam en hoe het werkt wilde ik ook meer weten over het diepe effect van aanraking van de huid. Daarvoor ben ik de opleiding Tactiel Stimulering gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik zelf mogen ervaren wat een zachte aanraking van de huid doet met lichaam en geest. Op de pagina Tactiel Stimulering ga ik daar wat dieper op in, maar het is magisch om te mogen ervaren en ik heb er al veel mensen door zien veranderen.

Tussentijds heb ik nog diverse andere opleidingen gevolgd, die stuk voor stuk mooie aanvullingen zijn op bovenstaande behandelmethodes en allemaal bijdragen aan de balans in lichaam en leven.

Ik ben benieuwd welke mooie opleidingen er nog zullen volgen, welke inzichten er nog op mijn pad zullen komen. Om in de termen van de MIR®-Methode te blijven: “Mijn missie wordt steeds duidelijker”

Opleidingen:

MIR-Methode®:

 • Module 1, november 2013
 • Module 2, februari 2014
 • Module 3, april 2014
 • Module 4, juni 2014
 • Module 5, september 2014

MNRI®:

 • Archetype Movement Integration, juli 2015 en juni 2017
 • Lifelong, september 2015
 • Dynamic and Postural Reflex Pattern Integration, december 2015 en mei 2017
 • Visual and Auditory Reflex Integration, mei 2016
 • Reflex Integration Disorder and PTSD Recovery, mei 2016 en november 2017
 • Tactile Integration, juli 2016
 • Upper Limb Reflex and Manual Skill Integration, november 2016
 • Proprioceptive and Cognitive Integration, november 2016
 • PTSD Recovery Follow Up, maart 2017
 • Neurostructural Reflex Integration, september 2017
 • Breathing Reflexes: Restoration and Integration, februari 2018
 • Stress Hormones and Reflex Integration, februari 2018
 • Oral Facial Reflex Integration Level 1, mei 2018
 • Oral Facial Reflex Integration Level 2, oktober 2018
 • Solution for Dyslexia, maart 2019
 • Intronaut an Infant Reflex Integration, maart 2019

Brain Gym® 170 Special Needs, februari 2016

Bal-A-Vis-X, maart 2016

QRI®: Quantum Reflex Integration, oktober 2016

Rhythmic Movement Training:

 • Level I, RMT for ADHD/ADD Harald Blomberg, september 2016
 • Level II, RMT, Emotions and Inner Leadership Harald Blomberg, september 2016
 • Level 2 BRMT, Emotions and Inner Leadership, April 2017

Body Map, september 2016

Acces Bars, april 2016 en juli 2016

Lateralisatie en Ontwikkeling Training, oktober 2016

Basistraining: Begrip voor Autisme, juni 2017

Tactiel Stimulering Basisopleiding, september 2017 – januari 2018

Visioncircles, april 2018

Geboorte In Kaart, juni 2019

Heart Connection 1, september-oktober 2019