MIR®: wereldvrede in een handomdraai

Deze prachtige methode is ontwikkeld door Mireille Mettes, je ziet haar hiernaast met mij op de foto. Het ontdekken van deze methode was voor mij de start van een nieuw pad. Het begin van een reis waarin nog veel meer mooie methodes op mijn pad zijn gekomen én waar ik nog lang niet klaar mee ben.

Wat ik zo mooi vind aan deze methode is dat het een zelfhelingsmethode is. Je hebt in principe geen hulp van een ander nodig. Het kost je iedere dag slechts 2 x 2 minuutjes van je tijd, verder niets.

Deze eenvoud vond ik fantastisch en ik wilde er alles over weten. Zodoende ben ik de opleidingsmodule gaan volgen. In eerste instantie deed ik dit vooral voor mezelf om beter in balans te komen. Het was zeer zeker niet de bedoeling om er anderen in te gaan begeleiden. Maar door de MIR-Methode zelf elke dag te blijven doen, groeide mijn zelfvertrouwen, heb ik alle modules gevolgd én besloten om hiermee ook anderen te helpen. Sinds 2014 ben ik MIR-Methode begeleidster.

Wat is de MIR®-Methode?

De MIR®-Methode is een unieke zelfhelings-methode die Mireille Mettes heeft ont-wikkeld in 2009. De naam ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven. Pas later ontdekte ze dat ‘MIR’ ook ‘Wereld’ betekent in het Russisch.

“MIR: Wereldvrede in een handomdraai!”

Voor wie is de MIR®-Methode bedoeld?

De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR®-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. Je werkt aan de oorzaak van je klachten. De MIR®-Methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Het is eenvoudig uit te voeren in je eigen omgeving.

De MIR®-Methode doen

Het uitvoeren van de MIR®-Methode kost je niet meer dan 2 x 2 minuten per dag. Wat je daarbij nodig hebt, is doorzettings-vermogen om het minstens 4 weken vol te houden. De meeste mensen vinden dat niet moeilijk omdat ze merken dat er wat gebeurt en dat er verbetering is na de eerste weken.

Wat gebeurt er? 

Je schept ruimte door op te ruimen en af te voeren.

Je gaat tekorten aanvullen.

Het evenwicht in je lichaam herstelt zich.

Het geeft meer richting in je leven (beter zicht op je levensmissie, versterken van het intuïtief vermogen).

Niet geloven, gewoon doen

Kinderen en dieren reageren sneller op de MIR®-Methode. Mireille: ”Het is niet nodig dat je hier in gelooft. De natuurwetten waarvan de MIR®-Methode gebruik maakt, werken bij iedereen. In hoeverre je merkt dat het werkt, verschilt per persoon. Na 4 maanden kun je pas echt evalueren wat de MIR®-Methode voor je gedaan heeft.”

Gezond verstand gebruiken:

De MIR®-Methode is nooit ter vervanging van medische- of psychiatrische hulp. Blijf daarom je gezond verstand gebruiken en houdt contact met je arts of specialist. Blijf je medicijnen trouw gebruiken, zolang je arts of specialist dit nodig vindt.

Hoe werkt de MIR®-Methode?

Om de MIR®-Methode te doen, gebruik je je handen en heb je de 9 stappen nodig. Je aait rondjes over je hand, zodat je meer in contact komt met jezelf en je wordt teruggevoerd naar je onderbewuste. Terwijl je je hand blijft aaien, zeg je de 9 stappen op. Elke stap zeg je 3 x voordat je de volgende stap zegt. Hardop zeggen werkt krachtiger omdat het dan ook via je gehoor wordt teruggevoerd naar je onbewuste.

Probeer het dus zoveel mogelijk hardop te zeggen. Wanneer dit niet kan, is het ook mogelijk om de zinnen in gedachten te zeggen, maar dan werkt het minder krachtig.

Dit moet je 2 x per dag herhalen, minstens 4 weken lang. Mensen die nog gezondheidsklachten hebben, blijven de MIR®-Methode doen totdat de klachten weg zijn.

Bij bestaande ernstige klachten is het verstandig om alleen met stap 5 en 7 te beginnen gedurende 2 weken. Hiermee worden de basisbehoeften aangevuld. Dit zorgt er voor dat je je veilig voelt, geborgen en beschermd. Bekijk voor meer informatie de uitgebreide instructie-video hiernaast.

De 9 stappen van de MIR®-Methode:

1. Zuurgraad optimaliseren
2. Detox alle toxische belasting
3. Vader loskoppelen, moeder loskoppelen
4. Meridianen zuiveren
5. Alle tekorten aanvullen
6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
7. Basisbehoeften aanvullen
8. Chakra’s en aura optimaliseren
9. Missie verduidelijken

Persoonlijke begeleiding

Het menselijk lichaam is heel goed in staat om zichzelf te helen. Heb je bijvoorbeeld een schaafwond, dan komt er vanzelf een korstje op de wond en na verloop van tijd herstelt de huid zich weer. Ook bij een verkoudheid of botbreuk is het lichaam in staat zichzelf te genezen.

Soms zit er een blokkade op dit zelfhelende vermogen. De MIR®-Methode helpt je om dit vermogen weer opnieuw te activeren. Met de MIR®-Methode werk je aan de oorzaak van je klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. Door het opzeggen van de 9 stappen geef je je onderbewuste opdracht tot zelfheling. 

Als MIR®-Methode begeleider kan ik je helpen dit proces te versnellen door een MIR®-Methode Op Maat voor je te maken. Deze MIR®-Methode Op Maat zorgt er voor dat de 9 stappen gerichter, sneller en effectiever gaan werken in jouw situatie. Door middel van spiertesten (bij mezelf) test ik op welke van de 9 stappen blokkades zitten bij jou. Door het toevoegen van extra zinnen, specifiek op jou gericht, worden de klachten directer aangepakt. Reden om te kiezen voor een MIR®-Methode-Op-Maat kan zijn omdat het proces je te zwaar valt, vanwege een heftige reactie op de 9 stappen of omdat je het te lang vindt duren voordat je (voldoende) resultaat ziet.

Je kunt je op de website van de MIR-methode aanmelden voor begeleidingsmailtjes. Je ontvangt 6 weken lang elke dag een kort berichtje in je mail waarin je iets leert over de MIR®-Methode. Ook kun je je daar aanmelden voor de gratis nieuwsbrief die elke woensdag via email wordt verstuurd.